WELKOM

RIZIKY.BE

DIENSTEN

NIEUWS

VANILLE

AANKOOP

CONTACT

COMMENTAAR

De beste vanillestokjes »

Al onze vanillestokjes zijn soepel, zwart*, vlezig, glanzend, geparfumeerd, niet gesplitst, zacht bij het aanraken en uitsluitend afkomstig van biologische teelt. Zij geven hun aroma veel meer vrij dan de doorgaans droge stokjes op de markt.

Onze vanille verdient de benaming “Bourbon” door haar afkomst van Madagaskar. Het is een kwaliteit met hoogste aromaconcentratie.

Wij kunnen U twee lengtes aanbieden: “PREMIUM” (tussen 16 en 20 cm) en “GOURMET” (tussen 14 en 16 cm).

Doordat onze vanillestokjes groter en dikker zijn dan deze beschikbaar op de markt, bevatten ze in verhouding ook veel meer vanillezaadjes. Vandaar de goede verhouding prijs/kwaliteit, buiten alle concurrentie.

Restauranthouders, banketbakkers, bakkers, ijsbereiders, chocolatiers en andere professionelen, vraag ons een gratis monster. Doe de proef en overtuigt uzelf.

 

* Het “top”-vanillegamma vertegenwoordigt maar 5% van de productie van de beste jaren. Niet te verwarren met een lagere “TK”-kwaliteit, die schijnt zwart maar is te herkennen aan de kleine roodachtige strepen of vlekken. 


 


Wist U dat? »

Het verboden is een product te verkopen onder de naam "vanille" dat niet echt vanille is. De "natuurlijke vanille" betekent op basis van vanille en "vanillesmaak" betekent op basis van chemische middelen.
Nog wist U dat?


Recepten op basis van vanille »

Sauzen, desserts, cocktails, voorgerechten, kip, Sint-Jacobsschelpen… vanille wordt gebruikt in allerlei gerechten. Hier zijn een aantal websites met wenken voor honderden recepten op basis van natuurlijke vanille:
Allrecipes
Fooddownunder
Homemade Vanilla Extract


Alles weten over vanille »

Om de geschiedenis, de teelt, de bereiding, de productie en nog veel meer te ontdekken, ga dan naar De vrije encyclopedie website


Maak je eigen vanillesuiker »

Simpelweg: een kilo suiker in een luchtdichte pot met een in de lengte gesplitste vanillepeul, dit gedurende acht dagen. Men kan er beetje bij beetje suiker aan toevoegen bij het gebruik van de suiker. U kunt dit stokje (geraspt of gespleten) nog steeds hergebruiken voor uw bereidingen. Deze bekomen natuurlijke gevanilleerde suiker verhoogt nog de smaak van jams, desserten en nog veel meer.


Het grote eiland Madagascar »

Ligt op een paar honderd kilometer van het Afrikaanse continent. Het vierde grote eiland in de wereld bleef geïsoleerd van Afrika en Azië gedurende meer dan 90 miljoen jaar. Deze isolatie heeft zijn unieke inheemse fauna en flora bewaard waardoor Madagascar een “levende serre” is gebleven.

Ontdekt het rode eiland, de bevolking en de toeristische mogelijkheden dankzij de Ambassade van Madagascar in Canada. Embassy of Madagascar in Canada

 

 

Riziky.Be © 2005-2021 • Privacy Policy • Terms Of Use